”Rött till kött är ett tänk som tillhör dinosaurier”

Tina Nordström är aktuell med vinet Tina Barbera Piemonte och kokboken Käka gott månad för månad.
Tina Nordström är aktuell med vinet Tina Barbera Piemonte och kokboken Käka gott månad för månad. Foto: Björn Lindahl/TT

Tina Nordström ger vintips till kåldolmar, vill dricka G&T med Berg och Gynning och snabblagar tonfisk.

SvD Perfect Guide
Publicerad
Annons

Fredagskväll och snöflingor singlar ner utanför fönstret. Vilken dryck firar du in helgen med?
– I helgen blev det snabbmat. Färsk tonfisk som jag halstrade snabbt och serverade med belugalinser, grönkål och stekt ägg. Till det en råbarkad Boschendal chardonnay. Inget lyxvin, men bra till firren.

Om du fick dela en flaska med vem du ville – vem och vad?
– Carina Berg och Carolina Gynning. Nu kanske man tror att vi tre töser skulle knäcka en champagne. Men nej, vi kör enbart gin & tonic. Börjar Gynning bråka om dryckesvalet får hon sin i champagneglas.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons