Anders Q Björkman:Kan vi gå med i Nato – utan Erdogan?

Anders Q Björkman
Turkisk teater? President Erdogan paraderar nedför en trappa i sitt tusenrumspalats i Ankara, omgärdad av soldater uppklädda i fantasiuniformer från turkisk/osmansk historia.
Turkisk teater? President Erdogan paraderar nedför en trappa i sitt tusenrumspalats i Ankara, omgärdad av soldater uppklädda i fantasiuniformer från turkisk/osmansk historia. Foto: Adem Altan/AFP

Fördröjningen av en svensk Natoanslutning handlar i stor utsträckning om turkisk teater. I väntan på att föreställningen ska ta slut kan Sverige stärka sin säkerhet på ett annat sätt.

Anders Q Björkman
Publicerad
Annons

Varför vill vi gå med i Nato? För att kunna försvara vår frihet. Hur definierar man då ”vår frihet”? Mitt förslag: att våra fyra grundlagar får råda. Det handlar om regeringsformen, som garanterar att ”all offentlig makt i Sverige utgår från folket”; successionsordningen, som reglerar vem som kan ärva Sveriges tron; och – sist men inte minst – tryckfrihetsförordningen samt yttrandefrihetsgrundlagen, som ger oss rätten att uttrycka vad vi tänker och tycker.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons