Hon kallar sig själv Dr Ruja eller Crypto Queen. Bulgariska Ruja Ignatova var med och grundade Onelife, bolaget bakom virtuella valutan Onecoin.
Hon kallar sig själv Dr Ruja eller Crypto Queen. Bulgariska Ruja Ignatova var med och grundade Onelife, bolaget bakom virtuella valutan Onecoin. Foto: Onecoin

Ex-chef: ”Onecoin troligen världens största svindel”

Myndigheter och kritiker varnar för ett pyramidspel med orimliga löften om vinst. Polisen utreder på nytt. Lotteriinspektionen hissar varningsflagg. Själva hävdar grundarna bakom Onecoin att de skapat världens snabbast växande nätvaluta. Sökandet efter information om nätvalutan leder till ett kalkylark i Oslo med en avkastning på närmare 18 000 procent, en tidigare försvarsfastighet på Bulgariens solkust och ett fullsatt konferenshotell i Upplands Väsby.

Uppdaterad
Publicerad

Över 450 personer har samlats i små grupper. Vi befinner oss på Scandic Infra City – ett av Nordens största konferenshotell, beläget i Upplands Väsby utanför Stockholm. Den här lördagen, den 12 november 2016, är det ”Super Saturday” för vad som företagsledningen själva kallar världshistoriens snabbast växande nätverk: Onelife. Men det är vare sig tupperware, schampo eller internetspel som säljs.

Den här gången handlar det om pengar.