RecensionKrogguiden

Lisa ElmqvistFisk- och skaldjurslyx få kan matcha i Sverige

Lisa Elmqvists sortiment av fisk och skaldjur har få motsvarigheter i Sverige.
Lisa Elmqvists sortiment av fisk och skaldjur har få motsvarigheter i Sverige. Foto: Gustaf Månsson

Alla rätter som serveras kan hittas annorstädes – men till skillnad från en del andra kan Lisa Elmqvist hantera de fina råvarorna. Med omsorg och skicklighet i köket visar krogen att gammal är äldst.

Uppdaterad
Publicerad
Lisa Elmqvist har funnits i Östermalmshallen i snart 100 år.

Lisa Elmqvist har funnits i Östermalmshallen i snart 100 år.

Foto: Gustaf Månsson
Förutom några små och märkliga missar märks det att saluhallskrogen bemästrat de klassiska recepten över årtionden.

Förutom några små och märkliga missar märks det att saluhallskrogen bemästrat de klassiska recepten över årtionden.

Foto: Gustaf Månsson
Här har veganen inget att hämta.

Här har veganen inget att hämta.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Med 15 meters takhöjd och en miljardrenovering bakom sig kan man utan överdrift säga att Östermalmshallen tagit saluhallsupplevelsen till en helt ny nivå. På gott och ont: en del av charmen med saluhallar är det lite råa och dagens hall påminner snarare om ett kliniskt städat museum med minutiöst planerade montrar.

Nåväl, hallens inrättningar är till stor del desamma som förut och en av dem, Lisa Elmqvist, som varit på plats sedan 1920-talet har bättrat på sin restaurangdel.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons