Efter reklamen visas:
årets bästa läsning loop

Årets bästa läsning – här hittar du guldkornen från 2021

Publicerad

Två regeringskriser på ett och samma år, med en nyvald statsminister som avgick innan hon tillträtt. Flera gängmord och en pandemi som kastat oss mellan hopp och förtvivlan. Avslöjande granskningar av det nya näringslivet. Året som gått har ställt redaktionen inför stora utmaningar att ge läsarna flera och fördjupande perspektiv inom de viktigaste frågorna. 

Nedan hittar du några av SvD:s guldkorn från 2021. Följ med in i 2022 och håll dig uppdaterad i nyhetsläget.

SvD digital standard - SvD Kundservice

 

Politiken

Politiken har stått i centrum 2021. Regeringskriserna förändrade maktbalansen. Och de sju timmarna som Magdalena Andersson nästan var statsminister kommer att gå till historien inom svensk politik. Det är som upplagt för att galet politikår även 2022. Vilka röda linjer kommer att gälla? Fogas högerblocket ihop starkare, är V inne i den politiska värmen och kommer C att välja sida? En sak är  i alla fall säker – 2022 kommer inte vara händelselöst

 

Gängvåldet

Efter en sommar där gängskjutningar eskalerat till oanade höjder har frågan varit mer omtalad än någonsin tidigare. Och debatten om populärkulturens och rappens roll i det verkliga livet i förorten blev efter mordet på Einár än mer aktuellt. SvD har granskat, intervjuat och uppmärksammat flera sidor av ämnet. 

Annons

 

Vaccinet

Vaccinet kom att bli signifikant för 2021, oavsett om du har tagit det eller inte. För att belysa alla perspektiv har SvD grävt i frågan och försökt nyansera den. Gett röst åt flera. Frågan kommer fortsätta att vara relevant under 2022 då den tredje dosen ges och diskussionerna om mindre barn även ska vaccineras fortsätter.

 

Näringsliv och granskningar

Att granska makten i näringslivet har alltid varit en viktig del i SvD:s dna. Under 2021 har vi tittat närmare på anrika företag men också den nya makten. Vad pågår i de branscher som mer och mer tar över våra liv som tech- eller influencervärldarna. Många av årets granskningar har gett svallvågor i näringslivet.

 

Kultur och porträtt

Livshistorier slutar aldrig att fascinera. 2021 bjöd på spännande personporträtt, ämnen med oväntade perspektiv och vardagsbetraktelser med glimten i ögat.

 

Vetenskap och livet

Antidepressiv medicin mot depression, D-vitamin mot covid eller terapi mot smärta? Oavsett problem finns det de som vill hitta lösningar, både seriösa och inte. Men vad fyller den uppsjö av mediciner och vitaminer som säljs för funktion? Gör den den nytta som var tänkt från början eller är det något onödigt vi  gjort oss beroende av? Under 2021 undersökte SvD frågan närmare.