ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Här är världens dyraste drinkar

Foto: Pexels

Ovanlig champagne, sällsynt likör och smycken. Cocktails med hög prislapp är både PR-knep och läckergomslockelse.

Vi listar fem av de dyraste drinkar som skapats.

Linda Iliste
Publicerad
Annons

5

När bartendern Joel Heffernan på Club 23 i Melbourne skapade drinken Winston slog han Guinness-världsrekord. Foto: Instagram (@club23melbourne)

Winston

När bartendern Joel Heffernan på Club 23 i Melbourne skapade drinken Winston under 2013 slog han Guinness-världsrekord.

För att dricka den krävdes nämligen en betalning på 12 040 australiska dollar, motsvarande cirka 85 600 kr. Det var vid tidpunkten den mest kostsamma cocktail världen skådat.

Drinken, döpt efter Winston Churchill, bestod av Croizet-konjak från 1858, den ovanliga likören Grand Marnier Quintessence och ännu mer sällsynt Chartreuse V.E.P.

Vill du prova får du dock blanda hemma, Club 23 har i dag stängt.

Annons
Annons

4

Sugen på drinken Diamond Is Forever Martini? Då krävs tre dagars framförhållning. Foto: Pexels

Diamond Is Forever Martini

Den som önskade sig en Diamond Is Forever Martini på den numera stängda baren Uncorked i New York var tvungen att be om drinken tre dagar tidigare.

Detta eftersom varje enskilt glas innehöll en beställningsgjord förlovningsring som i sin tur fordrade möte med en juvelerarspecialist. Idén var barägaren Andy Goetzs som serverade den romantiska gesten i utbyte mot 10 000 dollar, nära nog 105 000 kr.

Annons
Annons

3

På The Blue Bar i New York skapades den dyrbara drinken Martini on the Rock. Foto: Wikimedia

Martini on the Rock

Summan 10 000 dollar går emellertid fortfarande att betala för en annan, liknande cocktail: Martini on the Rock på The Blue Bar.

Det anrika hotellet The Algonquin i New York skapade drinken i samband med en stor renovering och nylansering år 2005. Även denna kräver tre dagars marginal så att hotellets juvelerare hinner skapa klenoden innan mixologen tar vid.

Annons
Annons

2

På nattklubb XS i Las Vegas kan du beställa in Ono Champagne Cocktail – innehållande smycken i både guld och silver. Foto: Wikimedia

Ono Champagne Cocktail

I överdådets huvudstad Las Vegas finns givetvis påkostade cocktailmenyer. På Encore Wynn Hotels nattklubb XS är det också möjligt att droppa 10 000 dollar på en Ono Champagne Cocktail.

I själva drinken hittas Charles Heidsieck Champagne Charlie anno 1981 och konjaken Louis XIII de Remy Martin Black Pearl. Dyrbara drycker förvisso, men beloppet trissas upp av smycket som ingår. Ett par manschettknappar i Sterlingsilver till honom eller ett halsband av 18-karatsguld med en svart pärla till henne.

Annons
Annons

1

Världens dyraste cocktail hittas på The Ritz-Carlton i Tokyo. Foto: Instagram (@ritzcarltontokyo)

The Diamonds Are Forever Martini

Vad får du om du blandar eller skakar Absolut Elyx-vodka med en skvätt färskpressad limejuice och lägger en diamant à en karat i botten på glaset? Jo, ännu en martini som glittrar extra.

Med sin prislapp på 2 miljoner yen, lite drygt 154 000 kr, kvalar The Diamonds Are Forever Martini in som den dyraste cocktailen av dem alla. Bränner sådana pengar hål i plånboken är det till The Ritz-Carlton i Tokyo du ska bege dig. I priset ingår även ett liveframträdande av den gamla Bondfilmsdängan samtidigt som drinken serveras.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons