Beskedet: Ingen världscupavslutning i Östersund

Östersund var ett alternativ för världscupavslutningen, men på onsdagen kom beskedet att så inte blir fallet. Det återstår att se var Frida Karlsson och övriga får åka världscupavslutningen. Arkivbild.
Östersund var ett alternativ för världscupavslutningen, men på onsdagen kom beskedet att så inte blir fallet. Det återstår att se var Frida Karlsson och övriga får åka världscupavslutningen. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Östersund fick frågan om att arrangera världscupavslutningen.

Men så blir det inte.

– Vi har inte hört något mer så det är inte aktuellt, säger Anders Sundin, ordförande i Östersunds skidlöpareklubb, till SVT Nyheter Jämtland.

Ingela Ahlberg/TT, Fredrik Andersson/TT
Publicerad
Annons

Den 18–20 mars ska världscupavslutningen genomföras i Tiumen vid Uralbergen i Ryssland. Men med tanke på det geopolitiska läget, efter att Rysslands president Vladimir Putin erkänt de ukrainska utbrytarregionerna Donetsk och Luhansk som självständiga stater, kanske finaltävlingarna måste flyttas.

– Det finns mycket osäkerhet, så vårt ansvar är att förbereda en potentiell plan B. Men just nu är alla kommande tävlingar planerade att bli av, säger Pierre Mignerey, längdchef i Internationella skidförbundet Fis, till SVT.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons