Vårt nya land. Sverige efter flyktingkrisenIngen kan längre påstå att det är tyst om invandring

Erik Hörstadius (född 1964) är journalist, författare och debattör. Intervjuerna som han har gjort inför boken har tidigare kunnat höras som podd från Timbro.
Erik Hörstadius (född 1964) är journalist, författare och debattör. Intervjuerna som han har gjort inför boken har tidigare kunnat höras som podd från Timbro. Foto: Timbro

Erik Hörstadius tar tempen på invandrarlandet Sverige. I ”Vårt nya land” träffar han personer som framhåller problemen med invandring såväl som invandrare som mot oddsen gör Sverige till ett bättre land. Håkan Lindgren har läst en bok som han ser som ett hälsotecken.

Håkan Lindgren
Publicerad
Annons

Som bäst bränner det till i samtalet med Anna, ambulanssjuksköterska från Ängelholm. Hon har blivit misshandlad en gång och hotad fler gånger än hon kan räkna. Den som inte själv konfronteras med problemen ”förstår inte hur samhället ser ut”, säger hon.

I januari gav sig Erik Hörstadius ut på en drygt två veckor lång resa från Skåne till Kiruna för att prata invandring och integration. Han inleder med utropet ”Här ska krockas bubblor!” Varken han själv eller läsaren ska kunna känna sig trygg i sin filterbubbla. ”Vårt nya land” ska bli en bok som undersöker hur det ser ut istället för att kommentera debatten om debatten. Det låter lovande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons