ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Han konfronterar oss med historien – som andra vill sudda ut

Antonio Muñoz Molina framför synagogan i Stockholm: ”När jag skrev ’Sefarad’ (2001) trodde jag att jag skrev om historia. Men när man ser vad som händer i dag i Europa, USA och nu Brasilien... mörka krafter som kommer tillbaka, så inser jag att det också handlar om nutid. Och det är skrämmande!”
Antonio Muñoz Molina framför synagogan i Stockholm: ”När jag skrev ’Sefarad’ (2001) trodde jag att jag skrev om historia. Men när man ser vad som händer i dag i Europa, USA och nu Brasilien... mörka krafter som kommer tillbaka, så inser jag att det också handlar om nutid. Och det är skrämmande!” Foto: Allis Nettréus

Hans åsikter var förbjudna i Francos Spanien. Därför hade Antonio Muñoz Molina lätt att identifiera sig med de förföljda; de som utsattes för Hitlers, Stalins och Francos förtryck. I sin bok ”Sefarad”, en mosaik av fakta och fiktion, försöker han sätta sig in i hur de kände och tänkte i sina värsta stunder.

Håkan Forsberg
Publicerad
Annons

– När jag skrev ”Sefarad” (2001) trodde jag att jag skrev om historia. Men när man ser vad som händer idag i Europa, USA och nu Brasilien..... mörka krafter som kommer tillbaka, så inser jag att det också handlar om nutid. Och det är skrämmande!

Laddar…