"Patienterna är helt ovetande"

Plastikkirurgen Ulf Samuelson möter regelbundet patienter som har problem efter både estetiska injektioner och plastikkirurgi. På bilden en fettsugning av mage och lår på Akademikliniken på Östermalm.
Plastikkirurgen Ulf Samuelson möter regelbundet patienter som har problem efter både estetiska injektioner och plastikkirurgi. På bilden en fettsugning av mage och lår på Akademikliniken på Östermalm. Foto: Dan Hansson / Svd / TT

Plastikkirurger möter regelbundet patienter som har problem med ärr och infektioner efter felaktigt gjorda skönhetsingrepp. Antalet oseriösa aktörer blir allt fler – och man befarar att en hel del sker på den svarta marknaden.

– Jag har stött på fillers som köpts på nätet och som ingen vet vad de innehåller, säger plastikkirurgen Fredrik Gewalli.

TT
Publicerad
Annons

Socialstyrelsens förslag på reglering av marknaden för skönhetsingrepp kommer inte en dag försent, anser plastikkirurger som TT talat med.

– Vi har försökt att skynda på det här under flera års tid. I dag är det fritt fram för vem som helst att utföra plastikkirurgi – marknaden är helt oreglerad och patienterna helt ovetande, säger Fredrik Gewalli, plastikkirurg och ordförande för Svensk förening för estetisk plastikkirurgi (SFEP).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons