ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Landstinget sätter överrock på KS efter konsultnotor

Den centrala styrningen och kontrollen av Karolinska sjukhuset ska dras åt. Dessutom ska landstingsdirektören Malin Frenning försöka få tillbaka något av alla hundratals miljoner som betalats ut till konsultfirman Boston Consulting Group (BCG).

– Jag vill ha snabba resultat, jag är inte känd för att vara en tålmodig person, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) till SvD.

Fredrik Mellgren
Uppdaterad
Publicerad

Inga ansvariga tvingas lämna sina jobb, men den politiska ledningen i landstingshuset sätter nu ett slags "överrock" på Karolinska sjukhuset. Visserligen är man nöjd med de insatser som sjukhusledningen och styrelsen för KS föreslår efter den graverande internrevisionen om missförhållanden i användandet av alla konsulter. Men det behövs mer och då handlar det om två saker.

Dels att landstingsdirektören ska vara med och ratta styrningen av Karolinska genom att Malin Frenning får en plats i sjukhusstyrelsen, dels att den interna kontrollen skärps genom tätare rapporter om KS verkligen genomför de utlovade förbättringarna.

Laddar…