Brutal tiggeriliga avslöjad i Spanien

Spansk polis har avslöjat ett tiggerinätverk där flera rumäner, varav många med handikapp, förts till Spanien där de tvingats tigga – ofta utklädda till mimare eller statyer. Arkivbild.
Spansk polis har avslöjat ett tiggerinätverk där flera rumäner, varav många med handikapp, förts till Spanien där de tvingats tigga – ofta utklädda till mimare eller statyer. Arkivbild. Foto: Alvaro Barrientos

Spansk polis har avslöjat ett tiggerinätverk där flera rumäner, varav många med handikapp, förts till Spanien där de tvingats tigga – ofta utklädda till mimare eller statyer.

TT-AFP
Publicerad
Annons

Polisen har gripit tre misstänkta medlemmar i traffickingnätverket, inklusive den trolige ledaren. Samtidigt befriades tio människor som hållits fångna av ligan. Av de tio var sex kvinnor och flera av dem har tvingats till prostitution enligt polisen i den nordvästliga provinsen Galicien där tillslaget ägde rum.

Ligan rekryterade sina offer i Rumänien och lovade dem jobb inom den spanska servicesektorn, enligt polisen, men när de väl var i landet tvingades de att tigga på gatorna i Santiago de Compostela, ofta på knä eller klädda som mänskliga statyer eller mimare – oavsett vilket väder det var.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons