OscarsrevynStjärnor roar i pricksäker Oscarsrevy

Gänget i Oscarsrevyn.
Gänget i Oscarsrevyn. Foto: Mats Bäcker

Det kan inte vara lätt att göra revy idag utan att ta politisk ställning. Vad blir kvar? På 110-årsjubilerande Oscarsteatern blir det glittrande sång- och dansnummer och roliga imitationer – men också lite allvar, konstaterar Sara Granath.

Publicerad
Annons

Oscars fyller 110 år och firar jubileet med en stjärnspäckad ensemble med Robert Gustafsson som främste publikdragare: han är störst på affischen, kanske tack vare sin erfarenhet som hundraåring på vita duken.

Men det är inte Gustafssons i och för sig skickliga felsägar- och snubbelkonster som tar priset den här gången. Efter en inledning med en hel del tramsiga inslag med underbältethumor: moderna gympass och paret Corazza Bildt på arbetsförmedlingen intar Dan Ekborg scenen som en mer än hundraårig gentleman som var närvarande vid Oscars första premiär 1906. Ekborg gör inte bara en krumelurig gubbstrutt utan utvecklar rollen vartefter, med fina medel, och landar i en politisk kontext som snuddar vid vår egen tid. Det numret lyfter revyn ur det lättköpt underhållande till en högre nivå.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons