ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Yasin åtalas för stämpling till människorov

Många av de åtalade tillhör Vårbynätverket, ett kriminellt gäng som har sin bas i Vårby gård i Huddinge kommun söder om Stockholm. Arkivbild.
Många av de åtalade tillhör Vårbynätverket, ett kriminellt gäng som har sin bas i Vårby gård i Huddinge kommun söder om Stockholm. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Planer på mord, kidnappningar och grova narkotika- och vapenbrott. Nu åtalas 30 personer i toppskiktet av ett kriminellt nätverk i Vårby gård söder om Stockholm. En av de åtalade är Yasin, en av Sveriges mest spelade rapartister.

Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

Totalt 30 personer åtalas i det kanske största gängmål som Stockholm har sett. Bland dessa finns hela ledarskiktet i Vårbynätverket, som har sin bas i södra Stockholm och som enligt den närmare 40 sidor långa stämningsansökan som åklagaren lämnade in till Södertörns tingsrätt på tisdagen ägnat sig åt mycket grov brottslighet.

De misstänkta brotten är bland annat försök till mord, synnerligen grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott, allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, rån och människorov.

Laddar…