Helgens bästa viner

Varje vecka delar SPG:s vinexperter med sig av spännande vintips – här tipsar Mikael Mölstad om sex viner för mörka höstkvällar.

Publicerad
Annons

1 / 6

Georg Breuer Terra Montosa Riesling, 2018
Tyskland, Rheingau
229 kr, nr 5818

En av Tysklands bästa rieslingviner: härligt grapefrisk frukt, djupa honungstoner och läcker mineralig syra. Som gjord till en pocherad fisk med fetsyrlig sås.

Annons
Annons

2 / 6

Vouvray le Peu Morier 2018
Frankrike, Loire
229 kr, nr 90141

Härligt fet och fruktig chenin blanc med massor av skalfrukt, aprikos, toner av vått ylle och stram syrlig avslutning. Toppen till en mustig kycklinggryta.

Annons
Annons

3 / 6

Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2018
Grekland, Santorini
279 kr, nr 99751

Spännande grek på den traditionella druvan assyrtiko – vildjäst med stor örtig och äpplig frukt och rik, fet och fyllig avslutning. Läckert till grillad lax.

Annons
Annons

4 / 6

Punt Road Pinot Noir 2019
Australien, Victoria
159 kr, nr 2955

Fullmatad pinot i naturlig stil med tio månader på nya och gamla fat – aromatisk med skogsbär, örtig syra och fatad eftersmak. Bra till grillat kycklingbröst.

Annons
Annons

5 / 6

Chinon La Cuisine de ma Mére 2019
Frankrike, Loire
129 kr, nr 71529

Modern naturlig Chinon på cabernet franc med massor av mörk frukt, charkuterier, lakritstoner och mjukt örtig rökig eftersmak. Gott till bbq-grillat griskött.

Annons
Annons

6 / 6

Les Quatre Terres 2018
Frankrike, Rhône
149 kr, nr 92611

Typisk sydfransk GSM-blandning (grenache, syrah, mourvèdre) med örtkryddiga skogsbär, pepprighet med stramt slut. Perfekt till örtgrillade lammfiléer.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons