Annons

Hon är hjärnan bakom succébilen

Agneta Dahlgren, designchef på Renault, har hyllats i hela världen. Tidigare i år valdes hon också till årets kvinna av europeiska bilorganisationen, WAVE. Nu är hon aktuell i och med att nya Renault Megane lanseras, en bil som hon själv designat.

– Designen är uttrycksfull med en unik ljusidentitet natt som dag, både fram och bak vilket ger den karaktär och ökar synligheten på vägarna, säger hon.

Agneta Dahlgren har arbetat på Renault sedan tidigt nittiotal. Sedan 2009 är hon designchef för C-segmentet.

Agneta Dahlgren har arbetat på Renault sedan tidigt nittiotal. I början var hennes arbete att utveckla framtidens bilars design, både transport- och personbilar. 2009 blev hon utsedd till bilmärkets designchef för det viktiga, och otroligt tuffa, C-segmentet. Det innebär modellerna Megane, Scenic och Grand Scenic.

När du ska ta fram designen till en helt ny modell, hur börjar du?

– Man försöker få en så stark bild som möjligt av kunden och anpassar därefter bilen till en speciell kundkrets och dess användarbehov. Till exempel ålder, personligt användande eller familjebehov och om den är för personligt ägande eller leasingbil, säger Dahlgren.

Hon berättar att passningen med en möjlig förares behov tas in från början. nya Renault Megane Sport Tourer är ett exempel på en bil som är anpassad för en förare som vill ha en säker bil med mycket utrymme men med mycket känsla.

Bilen anpassas utifrån en ung familj som pendlar mellan olika aktiviteter eller någon som ofta är ute på vägarna i jobbet. Då uppskattas dynamiska effekter, komfort och en effektiv pekskärm för att styra funktioner. Allt tas med i planen och designen av bilen.

Hur har bilköpares referenser förändrats de senaste 10-15 åren och hur har du anpassat dig efter det?

– Det finns ett stigande intresse för ett större personligt uttryck, vilket gör att personlighet och karaktär är egenskaper som blivit starkare med tiden. Miljömedvetandet har blivit större och fler och fler bilförare vill ta sitt ansvar genom att köra helt avgas-fritt, samtidigt som man kan njuta av unika köregenskaper genom en kvick, mjuk och linjär acceleration, i en tyst och vibrationsfri interiör vilket är enormt avslappnande. Där är el-bilen Renault Zoé ett utmärkt alternative: eldriven, ekonomisk och tekniskt avancerad.

Inspiration från mänskliga skulpturer

När Dahlgren och hennes designteam började skissa på nya Renault Megane ville de få fram ett sportigt och muskulöst intryck där inspirationen till viss del kom från mänskliga skulpturer.

– Man börjar med en sketch-period där flera olika förslag tas fram, alla baserade pâ varumärkesstrategin och anpassningen till kunden. I dessa tider kan man likna resultatet vid en flaggbärare i Olympiska Spelen: leende och stolt, iklädd en väl passande kostym, muskulös under ytan, väl utrustad med precision och intuition där varje detalj är viktig. Den personliga karaktären som kommer ifrån fram- och baklyktorna inspirerades av artistiska verk av bland annat Pablo Picasso’s ljuskonstverk. Vi ville få känslan av en pensel som målar ljus i luften, säger Dahlgren.

Vill du veta mer om nya Renault Mégane Sport Tourer? Läs här.