Ta med hunden på finmiddag

Allt fler restauranger välkomnar fyrbenta gäster.
Allt fler restauranger välkomnar fyrbenta gäster. Foto: Rebecka Ericson/Pressbild

Fler Stockholmsrestauranger än någonsin välkomnar fyrbenta gäster. Här är fem ställen ingen hundägare bör missa.

Rebecka Ericson
Publicerad
Annons

1 / 5

Värmande ramen: Tengu

Foto: Pressbild

Efter en långpromenad med vovven i januarikylan passar det perfekt att få upp värmen igen med en rykande het skål ramen. På Tengu får din hund följa med medan du slurpar nudlar som serveras i en mustig buljong kokad från grunden. På menyn finns också ett flertal smårätter med asiatisk touch, till exempel grillad bläckfisk med ingefära, vitlök och tamarind. Bakom restaurangen står krögarna som driver Café Nizza, Babette och Schmaltz samt en av grundarna till populära Totemo Ramen, Jonas Lindgren.

Rådmansgatan 12

Annons
Annons

2 / 5

Miljövänligt koncept: Enjoy Bazaar

Foto: Pressbild

Stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson tar innovation till en ny nivå på nyöppnade Enjoy Bazaar – med både ett annorlunda matkoncept och ambitionen om att skapa Sveriges första helt återvinningsbara restaurang. Genom att driva restaurangen som ett ”ghost kitchen” får gästerna möjlighet att välja mellan högkvalitativa hamburgare, sushi, tortillas och bowls. Det är alltså enkelt att hitta något som passar alla i sällskapet. Dessutom får hunden följa med oavsett om du väljer att hämta upp maten i farten eller att äta på plats.

Engelbrektsgatan 3

Annons
Annons

3 / 5

Öppet hela dagen: La Girafe

Foto: Pressbild

På hundtäta Kungsholmen har man gjort helt rätt på La Girafe när man satt upp en skylt med en tecknad hund och texten ”Jag är välkommen” i entrén. Här har man öppet hela dagen och bjuder på allt från tidig frukost till sent barhäng. Med andra ord: Hit kan du och vovven gå både på morgonpromenaden och kvällsrundan – smidigt! Middagsmenyn är i grunden fransk, men har inslag från andra världskök. Ett exempel är smakexplosionen råbiff moroccan butcher style som serveras med rouille, pistagenöt och mynta samt anklever med tryffelkräm.

Fleminggatan 39

Annons
Annons

4 / 5

Bengalisk streetfood: Mowglis kök

Foto: Rebecka Ericson

Ombonade Mowglis kök får extra mysighetsfaktor av att fyrbenta familjemedlemmar är välkomna. Dessutom serveras utsökt bengalisk streetfood. För att slippa välja en rätt bland alla munvattnande alternativ på menyn rekommenderar vi att du tar en ”tiffin box”, en bengalisk matlåda. Farmors tiffin är vegetarisk och mormors en härlig mix av lamm- och kycklingrätter. Avsluta måltiden med ett crazy naan: naan fyllt med kokos, russin och mandel som toppas med vaniljglass, nutella och rostade nötter.

Vegagatan 15

Annons
Annons

5 / 5

Hummus och pizza: Jacqueline’s

Foto: Axel Ahlqvist/Pressbild

Jacqueline’s är det perfekta stället att besöka för en lite lyxigare brunch i sällskap av din pälsbeklädde vän. Har du inte siktet inställt på brunch kan vi glädja dig med att Jacqueline’s utöver brunch även erbjuder både lunch, barhäng och middag. Såväl menyn som inredningen är inspirerad av städerna Brooklyn och Tel Aviv, med rätter som rödbetshummus za’atar och Reuben sandwich. Paradnumret på menyn är dock pinsa, som betyder utdragen pizza, vilket är ett ypperligt bra val till ett glas vin för att fira in helgen.

Malmskillnadsgatan 40

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons