ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Så blev Sam Altman Silicon Valleys kung

Sam Altman frågades ut i den amerikanska kongressen.
Sam Altman frågades ut i den amerikanska kongressen. Foto: Nathan Posner/Shutterstock

PODD | Härom veckan frågades Open AI:s vd Sam Altman ut av den amerikanska kongressen. Besöket var ett stopp på en större charmturné. Altman säger sig vilja reglera AI för att undvika en framtida kris. Men drivkraften är i högsta grad också kommersiell.

SvD
Publicerad
Annons
Efter reklamen visas:
Därför vill Silicon Valley-kungen stoppa sig själv

Den massiva AI-boomen har väckt frågor och skapat stor debatt. Flera ledande personer på området har velat pausa utvecklingen för att tekniken inte ska springa ifrån oss.

I den amerikanska kongressen vill politikerna inte göra om samma misstag som gav sociala medier fri lejd under flera års tid. Politikernas senfärdighet att införa regleringar för techföretagen har skapat ett vilda västern där den ena sociala medier-skandalen avlöst den andra.

När Open AI vd:n Sam Altman härom veckan kallades till kongressen var det ett försök att hålla jämna steg med utvecklingen.

På en kvart får du veta hur mycket makt kungarna i Silicon Valley har över utvecklingen och hur ädla deras motiv egentligen är. Med Björn Jeffery, techanalytiker på SvD.

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons