ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionTv-serier

Rain dogs

Klyschiga figurer man aldrig får nog av

Fleur Tashjian och Daisy May Cooper.
Fleur Tashjian och Daisy May Cooper. Foto: HBO

I brittiska ”Rain dogs” följer vi en okonventionell kärlekshistoria mellan en ensamstående mamma, hennes dotter och en homosexuell man. Serien skildrar det absurda i verkligheten, skriver SvD:s recensent.

Julia Skott
Publicerad

I ungefär allt marknadsföringsmaterial beskrivs den här serien som ”en okonventionell kärlekshistoria” vilket är en sån sliten klyscha att den borde kunna komposteras vid det här laget. Men för en gångs skull stämmer det ändå. Det är inte unikt med berättelser där kärleken inte är romantisk, men de är klart färre. Samtidigt som den kärleken många gånger är både större och viktigare.

Häromdagen såg jag någon som skrev att oavsett om det handlar om romantisk, platonisk eller familjekärlek är det viktigaste alltid att man är i maskopi. In cahoots. I ”Rain dogs” är det just så, på gott och ont. Någonstans mellan Loranga-Mazarin-Dartanjang och mörka dokumentärer om sexhandel, droger och välfärdssamhällets kollaps, finns det utrymme för en liten bubbla maskopi. Det är inte alltid friskt och hjälpsamt, men nödvändigt. Vissa saker döljer man för ett barn, vissa saker döljer man för sig själv. Vissa saker måste man låtsas är en lek för annars orkar man inte.

Laddar…
Mer från Startsidan