Utpekad skola får okej från Stockholm

Azhi Omer berättar för Kalla Fakta att han inte fått den utbildning han blivit lovad och att han anser att hans betyg är falska. ”Jag önskar att det här var mina betyg och att jag kunde vara stolt över att jag kunde de här sakerna, sa han.
Azhi Omer berättar för Kalla Fakta att han inte fått den utbildning han blivit lovad och att han anser att hans betyg är falska. ”Jag önskar att det här var mina betyg och att jag kunde vara stolt över att jag kunde de här sakerna, sa han. Foto: Ingvar karmhed, TV4/KALLA FAKTA

En privatägd vuxenutbildning i Stockholm som fick 85 000 kronor per godkänd elev har gett falska eller ofullständiga betyg. Det visar en granskning av TV4:s Kalla Fakta. Stockholms stads arbetsmarknadsdirektör Karina Uddén menar dock att kommunens tillsyn av skolan fungerat som den ska.

John Palm
Publicerad
Annons

Det är bland annat vittnesmål från tidigare elever på Bergstrands vuxenutbildningar som TV4:s Kalla Fakta bygger sitt avslöjande på – det handlar om elever som fått betyg i ämnen de aldrig undervisats i och en lärare som känt sig pressad att sätta betyg för elever han inte träffat.

Före detta byggeleven Azhi Omer visar upp sina betyg för reportern men säger samtidigt att han inte kan de saker som betygen intygar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons