Riktlinjer införs för ståuppkomiker

Karin Adelsköld, Malin Appeltofft, Therese Sandin och Sara Andersson Marmnäs är initiativtagare till den uppförandekod som nu införs i ståupp-branschen. Pressbild.
Karin Adelsköld, Malin Appeltofft, Therese Sandin och Sara Andersson Marmnäs är initiativtagare till den uppförandekod som nu införs i ståupp-branschen. Pressbild. Foto: Pressbild

Sveriges ståupp-bransch inför riktlinjer för att skapa en sundare och mer inkluderande arbetsmiljö. Initiativtagarna vill slå ett slag för en justare bransch för komiker och publik och flera stor namn ställer sig bakom.

Viktor Andersson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Ståuppkomiker i Sverige ska få en bättre arbetsmiljö med hjälp av särskilda riktlinjer – eller rättare sagt en skriftlig uppförandekod. Initiativtagare är komikerna Sara Andersson Marmnäs, Therese Sandin, Malin Appeltofft och Karin Adelsköld.

– Vi har pratat om det här väldigt länge. Problemet är att arbetsgivaren kan var ett stort bolag eller en stor klubb, men det kan också vara en svensexa eller liten pub. När det gäller utövarna finns det hobbykomiker, medan andra är superetablerade. Riktlinjerna är ett första steg och något som alla, liten som stor, kan enas om, säger Karin Adelsköld.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons