Regional kultur vill se permanent stöd

Länsmuseerna, Länsteatrarna och Regional musik i Sverige riktar sig mot bland andra Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, i ett gemensamt upprop. Arkivbild.
Länsmuseerna, Länsteatrarna och Regional musik i Sverige riktar sig mot bland andra Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, i ett gemensamt upprop. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

150 miljoner extra i stöd till regional kultur – varje år. Det kräver Länsmuseerna, Länsteatrarna och Regional musik i Sverige i ett gemensamt upprop till regeringen och samarbetspartierna.

TT
Publicerad
Annons

I samband med coronapandemin satte regeringen in ett krisstöd på 150 miljoner kronor till regional kultur. Nu vill tre regionala kulturorganisationer att stödet ska bli permanent.

"Vi är oroliga över att nästa år blir minst lika besvärligt som 2020. De nationella begränsningar och rekommendationer som myndigheterna har utfärdat ligger i huvudsak fast och gör det fortsatt svårt att bedriva en 'normal' verksamhet för våra institutioner", skriver organisationernas ordförande, Jonas Hellberg (Länsmuseernas samarbetsråd), Robert Uitto (Länsteatrarna) och Nina Björby (Regional musik i Sverige) i ett pressmeddelande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons