Rocklöv: ”Ångrar att vi bidrog till större oro”

 En sökning i mediearkiven visar att Joacim Rocklöv omnämndes 506 gånger i svenska medier i mars – i snitt 16 gånger per dag.
En sökning i mediearkiven visar att Joacim Rocklöv omnämndes 506 gånger i svenska medier i mars – i snitt 16 gånger per dag. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Från respekterad klimatepidemiolog till ifrågasatt kritiker. Joacim Rocklöv ångrar vissa saker från den omtumlande coronavåren, men håller fast vid att fler liv kunde ha räddats om varningarna tagits på allvar.

Per Kudo
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Maten höll på att ta slut i butikerna, tv-sändningarna visade bilder på överfulla sjukhus i Italien och Spanien, och försvaret byggde fältsjukhus. Den där veckan i mars verkade världen balansera på randen till kollaps, och inte blev det bättre av att en professor i Umeå stod i SVT och berättade om sina beräkningar.

– Vi ligger två till fyra veckor efter Italien. Gör man modellskattningar kommer vi nog vara uppe på en nivå där intensivvårdsplatserna i Region Stockholm tar slut i mitten av april, och senare för andra regioner, sa han i Agenda.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons