Annons

Nu har han hittat den perfekta tvn: ”Fantastisk”

Johan Hagdahl är nöjd med sin nya tv från LG.
Johan Hagdahl är nöjd med sin nya tv från LG. Foto: Privat/LG

Tjock-tv, platt-tv – eller en digital bildskärm. Johan Hagdahl har ägt flera tv-apparater genom åren, men det är först nu som han har hittat en perfekt modell.

– Det är en fantastisk tv, säger han.

Dokumentärer, filmer, Youtube och andra appar. Johan Hagdahl och hans familj använder sin tv varje dag och var i behov av en smart-tv med flera funktioner. Det var även viktigt för dem att modellen var enkel att använda för barnen – och att den har riktigt bra bildkvalitet.

– Vi bestämde oss för att pröva LG OLED C9 och när vi fick hem tvn satte jag på en dokumentär. Det är en otrolig skärpa och till och med vår tonåring satt i en timme med munnen öppen och tittade på pingviner, säger han och skrattar.

Foto: Cailean Denny

OLED C9 har en kraftfull och intelligent a9-processor som ger användarna tillgång till en helt ny värld fylld av levande bilder och detaljrikedom. Den uppgraderade processorn har dessutom en lärande AI som analyserar sin omgivning för att ge tittarna bästa möjliga ljud och bild.

– LG OLED C9 är en fantastisk tv. Den passar alla typer av källor och vi har även fått en bättre bild på våra vanliga tv-kanaler, säger Johan Hagdahl.

Enkla menyer

Han lyfter fram ordet anpassningsbar som en annan positiv fördel. Det är nämligen inte bara Johan Hagdahl som tycker om deras nya tv.

– OLED C9 är otroligt användarvänlig. Menyerna är enkla att förstå och våra barn använder den utan problem. Det finns ett stort utbud av appar och det märks att LG har lagt ner mycket energi på att ta fram en smart-tv som är rolig att använda, säger han.

Men LG ligger även i framkant när det gäller andra tv-apparater. De har bland annat tagit fram världens plattaste tv, wallpaper och den hoprullbara tvn OLED R9. De står även bakom världens första 8K OLED TV, den innovativa modellen OLED Z9. Den har kallats för framtidens tv och är perfekt för dem som gillar ny teknik.

– Funderar du på en 8K bör du kolla upp den pågående diskussionen om vad som borde få kallas 8K. Det finns framförallt två branschorganisationer som ställer olika hårda krav, så se till att du verkligen känner att du får det du har betalat för, säger Erik Svalberg, produktspecialist på LG.

”Ledande inom OLED”

Johan Hagdahl har inga planer på att byta till en 8K i dagsläget. Han är nöjd med sin LG OLED C9.

– LG är ledande inom OLED och just nu kan jag inte tänka mig att gå över till en annan tillverkare. Jag brukar titta på andra konkurrenter, men de kommer inte i närheten av det som LG OLED C9 erbjuder i form av bland annat bildkvalitet.