ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Sjöstedt och Busch Thor: ”Vi litar inte på regeringen”

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anländer till partiledardebatten i riksdagshuset.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anländer till partiledardebatten i riksdagshuset. Foto: Claudio Bresciani/TT

V och KD går samman för att stoppa en höjd EU-avgift för Sverige. V:s Jonas Sjöstedt säger att de är rädda att regeringen kommer tillbaka med en ”saftig nota” – som V och KD inte är beredda att betala.

Karin Thurfjell, Nyhetsbyrån TT
Publicerad
Annons

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor anlände till partiledardebatten om EU-arbetet i riksdagen tillsammans med Vänsterledaren Jonas Sjöstedt. De meddelade att de gemensamt kommer att agera för att statsminister Stefan Löfven under förhandlingarna om EU:s långtidsbudget ska verka för att Sveriges EU-avgift ska vara låg.

– KD gick till val på ett lagomt EU som skulle prioritera klimatet, den gränsöverskridande brottsligheten, migrationen och inte lägga sig i löner, arbetstider och sjukvård. En del i att markera det handlar om att säga nej till en höjd EU-avgift för Sveriges del, där har vi i dag gått ihop med Vänsterpartiet för att driva på den frågan och säga ifrån så att Sverige får ett tydligt mandat som inte ger utrymme för att vara med och bidra till höjda avgifter.

Laddar…