ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Kim Yo Jong är syster till Kim Jong-Un. Hon är den troligaste ersättaren om något händer hennes bror, bland annat för att hon tillhör Kim-dynastin.
Kim Yo Jong är syster till Kim Jong-Un. Hon är den troligaste ersättaren om något händer hennes bror, bland annat för att hon tillhör Kim-dynastin. Foto: Jorge Silva /AP

Lillasystern bakom gåtan Kim i det slutna landet

I perioder har Nordkoreas ledare varit borta – och vem är hans lillasyster som skymtar i kulisserna? SvD har talat med tre experter om vad sker i världens mest slutna land – och den mytomspunna systerns roll.

Gunilla von Hall
Publicerad

GENÈVE Varför var diktatorn borta från rampljuset i april – var han död och stod Nordkorea inför omvälvande förändringar? Spekulationsvågorna svallade i flera veckor då Kim Jong-Un var försvunnen. Frågan om efterträdare ifall något hade hänt blev aktuell.

Men sedan kablade den statliga nyhetsbyrån KCNA ut bilder i början av maj som påstods visa att Nordkoreas ledare besökt en fabrik för gödningsmedel. Flera högt uppsatta personer ska ha varit närvarande, bland annat lillasystern Kim Yo-Jong. Inga oberoende källor har bekräftat diktatorns framträdande.

Laddar…