Mårten Schultz:Märkligt kräva att Åkesson ska sparka Ekeroth

Mårten Schultz

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) har tagit time out efter en misstänkt misshandel i en krogkö. En motiverad petning. Men kraven på att partiledaren Jimmie Åkesson borde ha sparkat Ekeroth är märkliga.

Mårten Schultz
Publicerad
Annons

En förundersökning har inletts mot riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) för misshandel efter en incident i en krogkö vid Stureplan i Stockholm natten till torsdagen i förra veckan. Händelsen har medfört politiska konsekvenser. Ekeroths förtroendesiffror sägs ha sjunkit som ett resultat av händelsen (jag skriver "sägs" eftersom jag numer aldrig vågar lita på en opinionsundersökning.)

SD:s partiledare Jimmie Åkesson har sagt att Ekeroth ska ta en time out från uppdraget som ledamot av riksdagens justitieutskott "tills frågan är utredd". "Time out" är vanligtvis en åtgärd som innebär att en person som anklagas för att ha gjort något otillbörligt inom ramen för ett uppdrag stannar hemma med full ersättning under förhoppningen att anklagelserna ska försvinna av sig själv. I detta fall är en time out dock inte lika menlös.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons