Recension

Springsteen malde ner motståndet på Ullevi

Bruce Springsteen på Ullevi 2016 är en kämpaseger. Fyra timmar som på ren kraft maler ner allt motstånd, även om det under långa perioder är ganska enformigt, skriver SvD:s recensent Lars Lovén.

Publicerad
Bruce Springsteens uppträdde tillsammans med sitt E Street band på Nya Ullevi i Göteborg under lördagen.

Bruce Springsteens uppträdde tillsammans med sitt E Street band på Nya Ullevi i Göteborg under lördagen.

Foto: Adam Ihse/TT
Adam Ihse/TT
Foto: Adam Ihse/TT
Annons

Ett populärt sätt att recensera rockkonserter är ett som gränsar till sportreferat. Det handlar om dagsformen hos en artist, om prestation, laguppställning, taktik och om hur publiken, beskriven som ett vi, upplever helheten. Det är förstås något med sådana här konserter som inbjuder till det. Arenorna. De stora fanskarorna. Och även om spelningar på tre, fyra timmar kanske inte jämföras med ett maraton är de definitivt kraftprov. Kanske en halvmara?

I sådana termer är Springsteen på Ullevi 2016 en kämpaseger. Fyra timmar som programenligt och på ren kraft maler ner allt motstånd, även om det under långa perioder är ganska enformigt. Och som avslutas i ett slags ärevarv, när segern redan är vunnen, med en akustisk, mycket vacker version av ”Thunder Road.” Med Springsteen själv på gitarr och där akustiken och avstånden på det jättelika Ullevi, som under resten av konserten naturligtvis är till nackdel, utnyttjas för ett effektfullt eko.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons