Annons

Unika lösningen som svenskar vill ha

Rena linjer, minimalistisk design och luft är treenigheten som definierar nordisk design. I våtrum kan denna symbios dock tvingas brytas för att lämna plats åt funktionalitet. Detta har Unidrain löst genom att applicera den nordiska designen på alla delar av badrummet – även de som ofta glöms bort.

Om det finns något som länge präglat våra nordiska länder så är det designen vi delat med resten av världen. Luftiga och ljusa ytor med rena linjer och minimalistiskt uttryck är genomgående både gällande inredning och dekor. Dock kan denna symbios störas när vi behöver lämna plats för funktionalitet – i synnerhet när det kommer till våtrum. Detta har Unidrain tagit fasta på och förändrat med sin Highline-kollektion, där även ibland bortglömda detaljer helt formats om för att passa vår nordiska design.

– Många renoverar hemma och något av de viktigaste rummen är våra badrum där vi tillbringar tid dagligen. Det blir då tråkigt att tvingas skära sönder större, dyra klinkerplattor för att få till den fallbyggnation som krävs mot traditionella golvbrunnar i duschen. Vi ville komma bort från det, tillåta människor att kunna personifiera sin badrumsdesign och ta fasta på den minimalistiska nordiska designen, säger Jan Mandahl, brand manager på Unidrain.

Golvbrunn från Highline-serien tillsammans med duschtillbehör från Reframe Collection i guldig ytbehandling.

Golvbrunnen är en nödvändig och praktisk detalj som alla badrum behöver. Dock är de standardiserade runda eller kvadratiska brunnarna ofta placerade mitt i duschutrymmet, vilket både stör ögat rent designmässigt, men också kan kännas obehagliga att stå på.  Unidrains Highline-kollektion innehåller ett flertal olika väggnära golvbrunnar som med fördel kan placeras intill väggen för en renare design och behagligare duschupplevelse. De vinklas även upp en bit på väggen för maximal vattenbortledning och går enkelt att anpassa efter olika typer av duschutrymmen – oavsett hur mycket eller lite plats som finns i badrummet. 

– Vi var först i Sverige med den här typen av design och när vi lanserade möttes vi av visst motstånd då vi gick emot standarden. Nu har våra golvbrunnar blivit väldigt populära, och vi märker att det är just den nordiska minimalistiska designen som svenskarna vill ha i sina hem, fortsätter Jan Mandahl.

De raka golvbrunnarna från Unidrain kommer i olika ytbehandlingar för att du ska kunna matcha dem med resterande detaljer i ditt badrum. Tack vare möjligheten att placera dem intill väggen slipper du också skära sönder ditt klinker, vilket bidrar till ett behagligare helhetsintryck för ögat. 

Tillsammans med Highline-serien finns även tillbehörsskollektionen Reframe Collection. Den innehåller allt från toalettpappershållare, krokar och gummiskrapor som alla följer samma minimalistiska design och kommer i färger som alla matchar de olika golvbrunnarna. Allt för att du ska kunna skapa ditt drömbadrum i sann nordisk design.

– Våra kunder får en stor frihet att välja rätt design för sin inredning. Vi satsar hårt på den minimalistiska nordiska designen och elegansen som finns i den, avslutar Jan Mandahl.

Jan Mandahl, brand manager på Unidrain.