Anekdot— digitalt magasin i kunskapens tjänst

Magnus Bremmer, chefredaktör för Anekdot.
Magnus Bremmer, chefredaktör för Anekdot. Foto: Pressbild

Svenska forskare från Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet och Kungliga Vitterhetsakademien har tillsammans skapat det digitala magasinet Anekdot. Målet är att att sprida humanistisk, akademisk kunskap till allmänheten.

Moa Hällström
Publicerad
Annons

Det digitala magasinet Anekdot fungerar som en direkt kommunikationskanal för den senaste forskningen inom humaniora. På hemsidan kommer det att finnas ett brett urval av vetenskapliga essäer och videoklipp, samt alla avsnitt av ”Bildningspodden”. ”Bildningspodden” är en folkbildande podcast som varje vecka låter några av landets ledande forskare att prata om en historisk person, företeelse, idéströmning eller konstverk. Just nu finns två essäer och ett videoklipp på anekdot.se.

I en av de första essäerna berättar Lena Halldenius om filosofin bakom den franska revolutionen genom Mary Wollstonecrafts liv och resa till Sverige. I en annan berättar SvD-medarbetaren Ida Östenberg om de olika politiska och kulturella motiven bakom Caesars död. Videon är ett kort klipp där språkforskaren Lars Nordgren förklarar varför vi säger ”Aj”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons