Nu börjar Sveriges jakt på en ny VM-succé

Vid VM för två år sedan nådde Sverige semifinal – så långt har handbollsdamerna aldrig tidigare gått i ett världsmästerskap.

Nu drar VM i gång i japanska Kumamoto och det här är det viktigaste att ha koll på inför dagens premiär mot Kongo-Kinshasa.

Daniel Kihlström/TT
Publicerad
Annons

Vad står på spel? Ett första steg mot en förväntad mellanrunda för Sverige. Blågult och Ryssland väntas göra upp om förstaplatsen i grupp D – där bakom skuggar värdnationen Japan. Kongo-Kinshasa, Kina och Argentina är de övriga tre lagen i gruppen. De tre främsta går vidare till mellanrundan och dit tar lagen med sig poäng från inbördes möten.

Enkel svensk seger? Kongo-Kinshasa är i VM-sammanhang en blåbärsnation och ett lag som Sverige ska slå. Lagen har dock aldrig stött på varandra. "Vi har inte stenkoll på dem, men vi har såpass bra koll att vi kan veta att vi är det bättre laget och att det är en match som vi ska vinna. Jag räknar med udda situationer, både i försvar och i anfallet, och att det inte är så organiserat över allt. Det i sig kan vara lurigt, men inte såpass lurigt att vi ska förlora", säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons