Skarvade sanningar huvudbry för influerare

Influeraren Linnéa Claeson har fått kritik för att ha använt sig av andras material och upplevelser i bland annat sociala medier. "Det här handlar inte om valet mellan grönt eller rött läppstift utan om frågor som man inte får bagatellisera", säger Eva Ossianson, doktor i marknadsföring vid Göteborgs universitet. Arkivbild.
Influeraren Linnéa Claeson har fått kritik för att ha använt sig av andras material och upplevelser i bland annat sociala medier. "Det här handlar inte om valet mellan grönt eller rött läppstift utan om frågor som man inte får bagatellisera", säger Eva Ossianson, doktor i marknadsföring vid Göteborgs universitet. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

De kallas ofta för vår tids nya makthavare och tjänar stora pengar på att marknadsföra sig själva. Men trots att deras budskap når en miljonpublik granskas influerare sällan av varken medier eller myndigheter.

Frågan är om en trovärdighetskris för en av branschens tungviktare kan ändra på den saken.

Julius Bengtsson/TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

"Du var ju söt! Synd att du är hjärntvättad av patriarkatet och får kvinnor att bli rädd för det motsatta könet, så klyftan mellan oss blir ännu större. Sån jälva waste".

Meddelandet verkar vara skrivet av en okänd man till influeraren Linnéa Claeson, som svarar dräpande:

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons