Regeringen kritiseras: ”De bommar vår bransch”

Börsnedgången sätter press på möjligheten att ta in pengar, och det kommer att bli svårare för en del bolag. Det säger Sten Westerberg på Aktiespararna.
Börsnedgången sätter press på möjligheten att ta in pengar, och det kommer att bli svårare för en del bolag. Det säger Sten Westerberg på Aktiespararna. Foto: Jessica Hill/AP

Regeringens stödinsatser är inte tillräckliga – faktum är att de missar att nå ut till de svenska life science-bolagen. Det anser Helena Strigård, vd för branschorganisationen SwedenBio. ”Vi har ett stark beroende av börsen, och lån matchar inte branschens behov”, säger hon.

Publicerad
Annons

Låga intäkter, höga kostnader, svagt kassaflöde och stort behov av riskkapital. Många life science-bolag har en tuff sits under normala marknadsförhållanden. Med coronakrisen är det än värre då den lamslagit stora delar av de finansiella marknaderna, där aptiten på risk sjunkit drastiskt.

Samtidigt har regeringen plockat fram stödprogram för en rad olika branscher. Helena Strigård, vd för branschorganisationen SwedenBio, är däremot inte särskilt imponerad.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons