Spiondömd: Rättegången kan ha varit orättvis

Mannen går in i rättssalen vid prövningen i Göteborgs tingsrätt. Nu hoppas försvaret på att målet ska tas upp i Högsta domstolen. Arkivbild.
Mannen går in i rättssalen vid prövningen i Göteborgs tingsrätt. Nu hoppas försvaret på att målet ska tas upp i Högsta domstolen. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fallet om spioneri mot Sverige för Rysslands räkning bör prövas av Högsta domstolen. Det anser den dömde 47-åringen själv, som hänvisar till att det kan ifrågasättas om han fick en rättvis rättegång.

Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

Det är ett ovanligt ärende, fallet där en 47-åring åtalats och fällts för spioneri. Senast någon stod inför rätta för den här typen av anklagelser i Sverige var 2003.

Mannen har dömts till tre års fängelse av såväl tings- som hovrätt för att ha fört vidare företagshemligheter från Scania och Volvo Cars till en rysk underrättelseofficer. Själv har han hela tiden nekat till brott, och som TT tidigare har kunnat berätta har mannen överklagat domen till Högsta domstolen. Nu har försvaret lämnat in kompletterande handlingar som tydligare motiverar varför mannen tycker att detta är en fråga för högsta instans.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons