”En halv sanning är också en lögn”

I Vaxholm utanför Stockholm bråkas det om Norrbergsskolan.
I Vaxholm utanför Stockholm bråkas det om Norrbergsskolan.

Catarina Baldo Zagadou ägnar sig åt osaklig argumentation och ett resonemang som inte håller. Det skriver fyra Vaxholmspolitiker som svar på Baldo Zagadous kritik att de vill riva värdefulla kulturmiljöer.

Publicerad
Annons

Redan i inledningen av sin debattartikel ”Kulturmiljöer hotas runt om i landet” för journalisten Catarina Baldo Zagadou in läsaren på villospår. Någon objektiv redogörelse av hotade kulturmiljöer görs inte i artikeln. Istället får fyra privatägda fastigheter i Vaxholm symbolisera påståendet om hur kommuner ”besinningslöst låter riva värdefulla kulturhus”.  Det påstås att varken tjänstemän eller politiker besökt husen som dömts ut. Trots att protokollen i kommunens arkiv bevisar motsatsen. Där redovisas också skador som röta, mögel och skadedjursangrepp.

Det är svårt för den som inte känner till det politiska spelet i Vaxholm att få en korrekt bild. För artikeln handlar inte om hotet mot den pittoreska träbebyggelsen i kommunen.  Det Zagadou till största delen argumenterar för är en helt annan sak. Något de politiska blocken blev oense om redan 2010 - byggandet och finansieringen av en ny högstadieskola. Då gällde det kostnader. Oppositionen ansåg att det skulle bli billigare att bygga om den befintliga Norrbergsskolan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons