Högerextremister i tysk insatsstyrka

Tyska polisens insatsstyrka i delstaten Hessen har blivit upplöst. Personen på bilden är från en annan insatsstyrka och har inget med texten att göra.
Tyska polisens insatsstyrka i delstaten Hessen har blivit upplöst. Personen på bilden är från en annan insatsstyrka och har inget med texten att göra. Foto: Jens Meyer/AP/TT

Frankfurtpolisens särskilda insatsstyrka (SEK) kommer att upplösas efter anklagelser om högerextrema kopplingar, rapporterar Hessenschau.

Pontus Ahlkvist/TT
Publicerad
Annons

Ett tjugotal av styrkans medlemmar misstänks för att ha varit med i chattgrupper där nazistiska symboler och uttalanden som skulle kunna utgöra hets mot folkgrupp har delats. Beslutet om upplösning har fattats av delstaten Hessens inrikesminister Peter Beuth (CDU).

– Anklagelserna kommer att utredas både straffrättsligt och som disciplinärenden, säger han, och lovar oavsett utgången i brottsutredningen att ingen av de misstänkta kommer att tillåtas återgå i tjänst i någon av delstatens specialenheter, och ”där det är juridiskt möjligt” inte heller som vanliga poliser.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons