”Människor far illa i mål mot Skatteverket”

Vi ser med oro på hur Skatteverket agerar i vissa fall och hur det kan få negativa konsekvenser för småföretagare och privatpersoner. För att hjälpa den som har hamnat i kläm hos Skatte­verket och som inte har kraft eller råd att driva en process tar vi nu initiativ till insamlingsstiftelsen Rättvis skatte­process, skriver flera debattörer.

Publicerad
Den som utreds av Skatte­verket får inte hjälp  av ett offentligt finan­sierat ­ombud, som man exempelvis har rätt till om man står anklagad för ett brott, skriver författarna.

Den som utreds av Skatte­verket får inte hjälp av ett offentligt finan­sierat ­ombud, som man exempelvis har rätt till om man står anklagad för ett brott, skriver författarna.

Foto: Kenny Bengtsson
Annons

I Sverige möts den som vill ta tillvara sin rätt mot staten ofta av svåra hinder. Det gäller inte minst på skatteområdet. Otydliga regler och bristande enhetlighet i Skatteverkets handläggning och i förvaltningsdomstolars avgöranden gör skatteprocessen rättsosäker och leder till att människor som försökt göra rätt för sig far illa. För att hjälpa individer som råkat illa ut tar vi nu initiativ till stiftelsen Rättvis skatteprocess. Vi ska hjälpa privat­personer och entreprenörer att tillvara sina rättigheter genom att driva deras fall. Vårt mål är att göra skattesystemet mer rättssäkert. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons