”Nu redovisar vi våra källor på SVT:s hemsida”

Kattis Ahlström var programledare för ”Kvinnorna på fröken Frimans tid. Anna Whitlock grundade kvinnokooperationen Svenska Hem och ledde kampen för kvinnlig rösträtt.
Kattis Ahlström var programledare för ”Kvinnorna på fröken Frimans tid. Anna Whitlock grundade kvinnokooperationen Svenska Hem och ledde kampen för kvinnlig rösträtt. Foto: Johan Paulin/SVT och privat

Dokumentären ”Kvinnorna på fröken Frimans tid” bygger på en stor mängd källor och vi har inte kunnat rapportera dessa som i akademiska avhandlingar. Men nu väljer vi att redovisa dem på SVT:s hemsida, skriver tre företrädare för SVT.

Publicerad
Annons

Produktionen ”Kvinnorna på fröken Frimans tid” får orättvist klä skott för en uppdämd frustration från visst forskarhåll där man uppenbarligen tycker att journalister snyltar på forskarnas kunskap. Det har i debatten påståtts att serien skulle vara ett plagiat av någons forskning. Det är inte sant.

Ida Östenberg (SvD 16/1) drar sig inte för att påstå att serien ”i det närmaste ordagrant” citerat historikerna Josefin Rönnbäck och Christina Florin. Att produktionen tagit texter är inte sant och några exempel på detta har inte redovisats.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons