Annons

Omnicar satsar på turboexpansion

Det danska mjukvarubolaget Omnicar siktar mot en notering. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenteras bolaget och deras planer av vd Stig Jensen.

Det danska mjukvarubolaget Omnicar siktar mot en notering. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenteras bolaget och deras planer av vd Stig Jensen.

Kärnan i Omnicars verksamhet är en mjukvara som enligt bolaget förändrar hur bilar och serviceavtal säljs. Mjukvaran utvecklades initialt för Citroën i Danmark, Norge och Sverige och ska nu tas vidare. Sedan 2012 har lösningen genererat över 250 miljoner kronor i omsättning för sina användare.

Redan idag har bolaget avtal med Citroëns importörer i Sverige, Norge och Danmark samt Peugeot i samma länder. I Norge används även mjukvaran av Mercedes-Benz och Kias återförsäljare.

Grunden i bolagets affärsmodell är licensintäkter på mjukvaran, som betalas på månadsbasis. Utöver det så får bolaget även en del av de intäkter som genereras via plattformen.

Under 2016 så omsatte bolaget strax över 8 miljoner kronor med ett positivt resultat på 0,5 miljoner. Målsättningen för 2017 är satt till 23 miljoner kronor, som ska växa till 40 miljoner 2018 och 100 miljoner 2019. Den enda utmaningen som vd Stig Jensen ser är tillgången på fler medarbetare att fortsätta utveckla plattformen.

Bolaget genomför nu en nyemission inför en notering på Aktietorget. Teckningstiden har inletts och pågår till den 22 juni. Aktien är planerad att börja handlas den 13 juli.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se