ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionKrogguiden

Rutabaga

Dahlgrens stjärnglans falnar: ”Känns så onödigt”

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens vegosatsning ligger rätt i tiden – men fel i rum. På nya Rutabaga noterar Krogguiden smaker som inte riktigt övertygar. Förväntningar som inte infrias. Råvaror utan ursprung.

Krogguiden
Uppdaterad
Publicerad

Dörren till den nya krogen på Grand Hôtel står vidöppen. Den känns symboliskt – till Rutabaga, kålroten, är alla välkomna. Nu har finkrogen gjorts tillgänglig och det vegetariska köket fått stjärnglans à la föregångaren Matsalen. Ljuset flödar och den brittiska inredningsikonen Ilse Crawfords mer ombonade matsalskänsla i gråbruna toner har bytts mot vita väggar.

Långa träbord där vi sitter sida vid sida är en iögonfallande del av den eleganta inredningen, det är som att vara tillbaka i skolbänken – och för många vego-rookies kommer detta att vara som första klass – i första klass. 

Laddar…