Örebro fördubblar iva-platserna: ”Slitsamt”

Per Cajander har under pandemin haft medicinskt ansvar för högflödesbehandlingen i Örebro. Här tittar han till en patient som tack vare behandlingen inte behöver vårdas på iva.
Per Cajander har under pandemin haft medicinskt ansvar för högflödesbehandlingen i Örebro. Här tittar han till en patient som tack vare behandlingen inte behöver vårdas på iva. Foto: Maria Bergman

Örebro är just nu en av de värst drabbade regionerna när det kommer till smittspridning och har under april tvingats fördubbla antalet platser på iva. Samtidigt har Örebro universitetssjukhus varit föregångare vad gäller behandling av svårt sjuka covidpatienter.

Ebba Åstrand Raij
Publicerad
Annons

Under de senaste tre veckorna har Örebro varit i topp fyra bland landets regioner med flest fall av covid-19 i förhållande till sin befolkning. Vecka 15 hade Örebro län, med sina drygt 300 000 invånare, nästan 1 500 inrapporterade fall.

– Det finns inget enskilt utbrott som ligger bakom, utan smittan har varit mer generellt spridd. Förhoppningsvis är dock toppen nådd, säger smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussen, från smittskydd i Region Örebro län, om den höga smittspridningen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons