ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Hemestrande svenskar ger rekord för Byggmax

Jan Ribbhagen och Lisa Eriksson har haft mer tid än någonsin under pandemin, exempelvis har de haft tid att skaffa hundvalpen Alice.
Jan Ribbhagen och Lisa Eriksson har haft mer tid än någonsin under pandemin, exempelvis har de haft tid att skaffa hundvalpen Alice. Foto: Ari Luostarinen

Byggmax redovisade på onsdagen den högsta försäljningen och vinsten för ett enskilt kvartal i företagets historia. Pandemin har lett till att många nu har mer tid för sina byggprojekt.

Nicolina Söderqvist
Publicerad

Byggvarukedjan Byggmax fördubblar sitt rörelseresultat under årets andra kvartal till 347 miljoner kronor, enligt rapporten som presenterades på onsdagen. Rapporten visade på den högsta vinsten och försäljningen för ett enskilt kvartal hitintills för bolaget.

Företagets e-handel växte med 62 procent under kvartalet och vinsten före skatt steg från 108 till 334 miljoner kronor. Bolagets vd Mattias Ankarberg skriver i rapporten att konsumentmarknaden under det andra kvartalet uppvisade en exceptionell tillväxt, drivet av ”stanna hemma”- effekten i spåren av coronapandemin.

Laddar…