ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Hur blir jag självsäker igen – som före depressionen?”

Prata med någon, råder Jenny Jägerfeld. ”Introspektion är ett stängt system. Jag tror du skulle må bra av att öppna upp det.”
Prata med någon, råder Jenny Jägerfeld. ”Introspektion är ett stängt system. Jag tror du skulle må bra av att öppna upp det.” Foto: Shutterstock/TT

Går det att vara självsäker och samtidigt ifrågasätta sina tankar, känslor och handlingar på ett konstruktivt sätt? Jenny Jägerfeld ger råd åt en läsare som kämpar med sin självkänsla efter en depression.

Jenny Jägerfeld
Publicerad

Fråga: Jag har länge funderat på något som jag inte får ihop. När jag var yngre var jag väldigt självsäker och litade på mig själv, min intuition och magkänsla. Jag kände en genuin trygghet i mig själv. Men sedan gick jag igenom en depression som vände upp och ner på hela min världsbild och personlighet.

Jag är inte längre i en depression i dag men kan ha depressiva perioder. Dock kan jag inte komma tillbaka till min tidigare känsla av självsäkerhet och inre trygghet. När jag blev deprimerad började jag ifrågasätta mig själv och vem jag var, tankar och känslor, otroligt mycket.

Laddar…