ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Tyskland tar emot IS-anhängare från Turkiet

Tyska underrättelsetjänsten har tidigare haft förhör med större delen av de tyska IS-anhängarna som gripits av kurdiska styrkor i norra Syrien.
Tyska underrättelsetjänsten har tidigare haft förhör med större delen av de tyska IS-anhängarna som gripits av kurdiska styrkor i norra Syrien. Foto: Maya Alleruzzo/AP

Turkiet började på måndagen skicka tillbaka tyska IS-anhängare. Tio personer, inklusive kvinnor och barn, ska i veckan deporteras till Tyskland – som enligt lag är skyldigt att ta emot sina medborgare.

Tomas Lundin
Uppdaterad
Publicerad
Annons

BONN Tyska regeringen togs på sängen av det turkiska beslutet. På en presskonferens på förmiddagen bekräftade utrikesdepartementet (UD) att en person utvisats från turkiskt häkte och nu var på väg till Tyskland, men kunde inte ge närmare upplysningar.

Ytterligare sju personer ska ta emot på torsdag, bland dem kvinnor och barn. Dessutom två kvinnor som flytt från lägret Ain Issa i norra Syrien men senare greps av turkiska säkerhetsstyrkor. De ska flygas tillbaka till Tyskland nu på fredag.

Laddar…