Ta hand om leasingbilen som din egen

Sharon Lavie och hennes make fick en räkning på 18 000 kronor när de lämnade tillbaka en leasingbil. ”Fälgarna hade en skada efter ett däckbyte och det fanns några repor. Men det var inget stort”, säger hon.
Sharon Lavie och hennes make fick en räkning på 18 000 kronor när de lämnade tillbaka en leasingbil. ”Fälgarna hade en skada efter ett däckbyte och det fanns några repor. Men det var inget stort”, säger hon. Foto: Johan Nilsson/TT

Privatleasingen växer – nu går det till och med att leasa begagnade bilar. Men håll koll på avtalen och särskilt det som kallas för normalt slitage. Annars kan det bli en dyr historia.

Anna Björe
Publicerad
Annons

Finansieringsformen för att hyra bil har funnits i många år men det är först på senare tid som den har blivit populär. Att leasa fordonet tar marknadsandelar av privatköpen av bilar.

– De yngre generationerna är mer benägna att ha bil mot månadskostnad, medan den äldre vill köpa och äga. Det är också svårare att ta kostnaden för ett bilköp på bostadslånet efter att lånetaken och amorteringskravet införts, säger Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på Motorbranschens riksförbund.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons