Rapport från ett slakteri. En veterinärs berättelseVemodigt vittnesmål om högt pris för billigt kött

Veterinären Lina Gustafsson har skrivit en bok om när hon under några månader var anställd på ett slakteri.
Veterinären Lina Gustafsson har skrivit en bok om när hon under några månader var anställd på ett slakteri. Foto: Viktor Gårdsäter

Det finns inte tid för ”grisjävlar” som trilskas. Veterinären Lina Gustafssons skakande rapport från ett slakteri är en både litterär och saklig påminnelse om vad massproduktion av kött innebär i praktiken.

Marit Furn
Publicerad
Annons

Redan när man plockar upp en bok med titeln ”Rapport från ett slakteri” vet man att det inte kommer att vara munter läsning. Det är en typ av bok som får en att påminna sig om varför man blev vegetarian – och en bok att undvika om man vill äta sitt bacon i fred, utan tankar på variga bölder och grisar som skriker av ångest.

För att köttindustrin knappast är någon vacker plats för djuren, det vet vi väl alla redan.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons