21 nya fall av coronaviruset i Stockholm

Ytterligare 21 personer i Stockholms län har smittats av coronaviruset. Totalt har 43 nya fall bekräftats under dagen, vilket gör att sammanlagt 137 personer i Sverige har smittats. Merparten kan spåras till Italien.

TT
Publicerad
Annons

Under fredagen konstaterades 21 nya fall i Stockholm, den region där klart flest smittats. En majoritet har antingen smittats i Italien eller varit i kontakt med personer som gjort det. Ett fåtal fall har koppling till Iran.

"De smittade patienterna isoleras vid infektionsklinik eller på annat sätt, beroende på behov och livssituation. Vi genomför aktiv smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med", säger smittskyddsläkare Per Follin i ett pressmeddelande.

Totalt har 80 personer smittats i Stockholm. Enligt Per Follin är regionen beredd på fler fall.

– De nya fallen är framför allt kopplat till resor till Italien och i några fall resor till Iran och närkontakter till de. Det är väldigt positivt att det är färre fall än igår men det är lite för tidigt att säga antalet smittade är på väg ner. Vi får vänta några dagar med att säga det, säger Maria Rotzén Östlund, biträdande smittskyddsläkare i Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons