Ledare

Ivar Arpi:Till den tredjedel som inte bryr sig

Ivar Arpi
Turister från Sverige, England och Irland, fyller backarna i Åre där liftarna är öppna som vanligt trots coronaviruset. Bland vårdpersonalen ökar oron.
Turister från Sverige, England och Irland, fyller backarna i Åre där liftarna är öppna som vanligt trots coronaviruset. Bland vårdpersonalen ökar oron. Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet

Två tredjedelar av svenska befolkningen har lagt om sina liv. Men räcker det med rekommendationer och vädjanden för att påverka den sista tredjedelen?

Publicerad
Annons

Skidorterna i Norge är stängda, men på vår sida gränsen är många av dem öppna. Nere i Alperna vill man inte upprepa misstaget där mängder av skidturister smittades under sportlovsveckorna. Men om dessa skidåkare kan ta sig till Sverige, när många gränser stängt, är det fritt fram i exempelvis Åre och Sälen. Gymkedjan Sats öppnade just sina gym igen i Sverige, men håller stängt i Norge, Danmark och Finland. Den svenska coronastrategin bygger ju, till skillnad från andra länders, på frivillighet. Personligt ansvar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons