Imponera på kollegorna – bli proffs på videomötet

Experterna menar att man inte borde framställa sig som att man ”slappnar av” och slutar hålla hög arbetsstandard bara för att man jobbar hemma.
Experterna menar att man inte borde framställa sig som att man ”slappnar av” och slutar hålla hög arbetsstandard bara för att man jobbar hemma. Foto: Pontus Lundahl/TT

Jobba hemifrån – plötsligt är du konstant uppkopplad i möten via videolänk. Nya former av kommunikationer gäller när coronaviruset tvingar allt fler att jobba hemifrån. Hur blir du ditt bästa digitala jag? SvD ger dig tipsen.

Publicerad
Donald Trump i videomöte i Vita huset.

Donald Trump i videomöte i Vita huset.

Foto: Shealah Craighead/White House/TT
Wang Xiang/TT
Foto: Wang Xiang/TT
Annons

Världens kanske mest kända ”jobba hemifrån”-blunder är från 2017, då en amerikansk politikexpert över videolänk till en BBC-studio i London och över satellit till tv-apparater i hela världen skulle kommentera de senaste händelserna i Nordkorea.

I tv-klippet, som fortfarande inte fallit i glömska på sociala medier, har experten slips och kostym och välkammat hår. På sängen intill hans skrivbord ligger högar med böcker: säkert för att maskera att ”kontoret” egentligen är ett gästrum.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons