Grundare Niklas Adalberth kramar om styrelsemedlemmen och Mojangs medgrundare Carl Manneh före styrelsemötet. 
Grundare Niklas Adalberth kramar om styrelsemedlemmen och Mojangs medgrundare Carl Manneh före styrelsemötet.  Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Klarna-miljardären vill nu förbättra världen

Han var ekonomiskt oberoende. Hade fått allt han drömde om som ung Handelsstudent. Men han kände bara tomhet. ”Jag hade gått i terapi men ändå fick jag en käftsmäll”, berättar Niklas Adalberth. Nu driver han en stiftelse som verkar för samhällsnytta.

Publicerad

Den röda tegelbyggnaden, belägen mittemellan Handelshögskolan och Stureplan, har tjänat såväl som reklambyrå som provisoriskt hem åt Moderna Museet. Men sedan fyra år tillbaka står kontraktet på stiftelsen Norrsken, Klarna-miljardären Niklas Adalberths investeringsfond och kontorshotell för det han kallar ”impact”, det vill säga startupföretag som verkar för samhällsnytta.

För den som blir medlem väntar skrivbord i ett öppet kontorslandskap i olika halvetage, en lokal dekorerad med en mindre regnskog av växter som badar i ljus från takfönstren sex–sju meter upp. Pälsdjur är välkomna och meditationsrummet står alltid till förfogande – med guidade ”seanser” om onsdagarna.